Τα πιο αυθεντικά πανετόνε στην Αθήνα και πού θα τα βρείτε

Τα πιο αυθεντικά πανετόνε στην Αθήνα και πού θα τα βρείτε

Το διάσημο εορταστικό ψωμί των Ιταλών έχει βρει τη θέση του στα αθηναϊκά ζαχαροπλαστεία. Ποιοι το κάνουν, όμως, καλύτερα;

25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γενέτειρα του διάσημου πανετόνε θεωρείται το Μιλάνο. Μάλιστα η λέξη «panettone» προέρχεται από την ιταλική λέξη «panetto», που αναφέρεται σε μια μικρή τούρτα. Η κατάληξη -one προσδιορίζει το μέγεθός του και αναφέρεται σε ένα «μεγάλο κέικ». Πίσω στον χρόνο το φουσκωτό και ψηλό αυτό κέικ φρούτων το συναντάμε σε πίνακες του 16ου αιώνα, ενώ η πρώτη καταγεγραμμένη αναφορά του τα Χριστούγεννα είναι σε κείμενο του Ιταλού Πιέτρο Βέρι τον 18ο αιώνα, που το αναφέρει ως «Pan de Ton», δηλαδή «πολυτελές ψωμί».

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT