Παραδοσιακοί κουραμπιέδες της γιαγιάς

Παραδοσιακοί κουραμπιέδες της γιαγιάς

Κουραμπιέδες βουτυράτοι, παραδοσιακοί, με κονιάκ, καβουρδισμένα αμύγδαλα, πασπαλισμένοι με ζάχαρη άχνη! Ακριβώς όπως τους έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαδικασία

  1. Για τους παραδοσιακούς κουραμπιέδες της γιαγιάς, ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και το χτυπάμε με το φτερό, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να αφρατέψει και να γίνει λείο.
  2. Προσθέτουμε την άχνη και χτυπάμε αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ενωθεί με το βούτυρο, και στη συνέχεια σε σχετικά δυνατή για 15 λεπτά ή και περισσότερο, μέχρι να φτιάξουμε μια ωραία, λεία και πυκνή κρέμα.
  3. Μετριάζουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τους κρόκους, έναν έναν, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Στη συνέχεια ρίχνουμε διαδοχικά το κονιάκ, το γαρίφαλο και τα αμύγδαλα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
  4. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη βανιλίνη και χτυπάμε μέχρι να φτιάξουμε ένα ζυμάρι μαλακό και ιδιαίτερα εύπλαστο.
  5. Πλάθουμε περίπου 50-60 κουραμπιέδες στρογγυλούς ή με το κλασικό μακρουλό σχήμα σαν μισοφέγγαρο και τους αραδιάζουμε σε λαμαρίνα ή στο μεγάλο ταψί του φούρνου, στρωμένο με λαδόκολλα.
  6. Για τους κουραμπιέδες, προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε στους 200°C για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρουν απαλό χρώμα. Αν δεν χωράνε όλοι οι κουραμπιέδες στο ταψί, τους ψήνουμε σε δύο ή περισσότερες δόσεις.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT