Υλικά
Τεμάχια: για 1 βασιλόπιτα 30 εκ.
- 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για το ταψί
- 80 γρ. φιστίκια Αιγίνης (ψίχα), ανάλατα, χοντροκοπανισμένα
- 80 γρ. αμύγδαλα λευκά, χοντροκοπανισμένα
- 150 γρ. ανάμεικτα ξερά φρούτα (βερίκοκα, σύκα, χουρμάδες, δαμάσκηνα κ.ά.), ψιλοκομμένα και χωρίς κουκούτσια
- 200 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο, ψιλοκομμένη
- 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη
- 1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο, σε σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
- 6 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
- 400 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
- 450 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου + επιπλέον για το ταψί
- 30 ml φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 30 ml κονιάκ
- τρούφα σοκολάτας και ζάχαρη άχνη, για το στόλισμα
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.