Βασιλόπιτα κέικ με ξερά φρούτα και καρπούς

Βασιλόπιτα κέικ με ξερά φρούτα και καρπούς

Μια βασιλόπιτα πλούσια σε αρώματα και με μπόλικους ξηρούς καρπούς, κοπανισμένους. Όση περισσέψει θα την απολαύσετε στο πρωινό σας ή με το τσάι σας.

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Τεμάχια: για 1 βασιλόπιτα 30 εκ.

  •  450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για το ταψί
  •  80 γρ. φιστίκια Αιγίνης (ψίχα), ανάλατα, χοντροκοπανισμένα
  •  80 γρ. αμύγδαλα λευκά, χοντροκοπανισμένα
  •  150 γρ. ανάμεικτα ξερά φρούτα (βερίκοκα, σύκα, χουρμάδες, δαμάσκηνα κ.ά.), ψιλοκομμένα και χωρίς κουκούτσια
  •  200 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο, ψιλοκομμένη
  •  2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  •  1 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη
  •  1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο, σε σκόνη
  •  1 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
  •  6 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  •  400 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  •  450 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου + επιπλέον για το ταψί
  •  30 ml φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού
  •  ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  •  30 ml κονιάκ
  •  τρούφα σοκολάτας και ζάχαρη άχνη, για το στόλισμα

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT