Προφιτερόλ με σπιτικά σου γεμιστά με κρέμα

Προφιτερόλ με σπιτικά σου γεμιστά με κρέμα

Γιορτές, χωρίς γλυκά, γίνεται; Δεν γίνεται! Ετοιμάστε ένα απίθανο προφιτερόλ, με σπιτικά σου γεμιστά με κρέμα και περιχυμένο με λαχταριστή σοκολάτα. Ακόμα περισσότερα γλυκά, στον πρωτοχρονιάτικο Γαστρονόμο που κυκλοφορεί εκτάκτως στις 24/12 με την Καθημερινή

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κρέμα

Για να φτιάξουμε προφιτερόλ, αρχικά ζεσταίνουμε, σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά το γάλα, τη μισή ζάχαρη, τη βανιλίνη και το ξύσμα.

Παράλληλα, σε ένα μπολ βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, τα αυγά και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.

Όταν το γάλα πάει να πάρει βράση, το αποσύρουμε και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας έντονα με το σύρμα.

Στη συνέχεια αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ πίσω στο κατσαρολάκι και τοποθετούμε ξανά σε μέτρια φωτιά.

Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να γίνει μια σφιχτή κρέμα.

Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ, τη σκεπάζουμε πολύ καλά με μεμβράνη -που να εφάπτεται στην επιφάνειά της- και την αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Σου

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, το νερό και το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να είναι έτοιμα να πάρουν βράση.

Τότε, κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι μονομιάς, ανακατεύοντας έντονα με μια ξύλινη κουτάλα.

Όταν το μείγμα απορροφήσει τα υγρά και ξεκολλάει από τον πάτο της κατσαρόλας, βάζουμε ξανά στη φωτιά και το «ψήνουμε» ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου ένα λεπτό.

Αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και το ανακατεύουμε με το φτερό για να κρυώσει.

Χτυπάμε ελαφρώς σε ένα μπολ τα αυγά και, μόλις κρυώσει η ζύμη, τα προσθέτουμε σιγά σιγά σε 3 δόσεις, συνεχίζοντας το ανακάτεμα κάθε φορά.

Όταν το ζυμάρι απορροφήσει τα αυγά και γίνει λείο και μαλακό, το αδειάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, στην οποία έχουμε προσαρμόσει μύτη φαρδιά και στρογγυλή, χωρίς δοντάκια.

Πάνω σε μια λαμαρίνα που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί σχηματίζουμε με το κορνέ σουδάκια, σε απόσταση μεταξύ τους, γιατί γίνονται διπλάσια.

Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 20-25 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσουν και να στεγνώσουν (εκτός φούρνου, χωρίς να τα σκεπάσουμε).

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT