Γιορτινά γλυκά με ταιριαστά ποτά, κοινώς τι θα πιείτε με κάθε γλυκό

Γιορτινά γλυκά με ταιριαστά ποτά, κοινώς τι θα πιείτε με κάθε γλυκό

Προμηθευόμαστε τα πιο σπέσιαλ οικογενειακά γλυκά από αθηναϊκά ζαχαροπλαστεία και προτείνουμε ταιριαστά ποτά για καθένα από αυτά

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα γιορτινά καλέσματα πάμε με…γεμάτα χέρια. Από τα αγαπημένα μας αθηναϊκά ζαχαροπλαστεία ξεχωρίσαμε τα οικογενειακού μεγέθους γλυκά με τα οποία θέλουμε να εμφανιστούμε φέτος στο κατώφλι των φίλων μας: από εντυπωσιακές Saint Honore μέχρι πλούσιους κορμούς και πρωτότυπες βασιλόπιτες. Και για να γίνει το δώρο ακόμα πιο ολοκληρωμένο, τα ταιριάξαμε με τα κρασιά και αποστάγματα που τα αναδεικνύουν καλύτερα.

Η Saint Honoré της Ηπειρώτισσας

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά γλυκά που μπορείτε να προσφέρετε. Βέβαια, μην την αδικούμε, δεν είναι μόνο ένα όμορφο επιδόρπιο, αλλά και εξαιρετικά νόστιμo. Εντυπωσιακή την κάνει η «κορώνα» από τραγανή καραμέλα. Στη βάση έχει ολόφρεσκα σου, γεμισμένα με κρέμα βανίλια και επιπλέον καραμέλα. Της ταιριάζει γάντι ένα φίνο Nectar ή ένα πλούσιο Anthemis, το βελούδινο παλαιωμένο Μοσχάτο του συνεταιρισμού Σάμου.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT