Τι διαφορά έχει το βοδινό από το μοσχάρι; Είναι όντως ελληνικό το ελληνικό μοσχαρίσιο κρέας που αγοράζουμε; Ποιές είναι οι σημαντικότερες ενδείξεις φρεσκάδας; Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε προτού αγοράσουμε μοσχάρι, σε ένα σύντομο και χρήσιμο οδηγό.
Ελληνικό ή εισαγόμενο;
To ελληνικό μοσχάρι δεν φτάνει για όλους, γι’ αυτό και εισάγουμε κυρίως από τη Γαλλία και την Ολλανδία. ‘Ένας τρόπος αναγνώρισης του ελληνικού μοσχαριού είναι η μπλε σφραγίδα που πρέπει να φέρει. Υπάρχουν, όμως, ζώα που έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό, εισάγονται και μετά από 5 μήνες παραμονής στη χώρα μας «ελληνοποιούνται». Αυτά φέρουν λευκή σφραγίδα. Η αναζήτηση των σφραγίδων είναι ένας τρόπος ελέγχου, πάντα με την επιφύλαξη ότι ο προμηθευτής μας ή ο παραγωγός ακολούθησε πιστά το νόμο και ότι μπορούμε να τσεκάρομε τη σφραγίδα, πράγμα όχι εύκολο, γιατί συνήθως ο μέσος καταναλωτής αγοράζει κομμένα κομμάτια.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.