Όλα όσα χρειάζεται να ξέρουμε προτού αγοράσουμε μοσχάρι

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρουμε προτού αγοράσουμε μοσχάρι

Εντατικής ή εκτατικής εκτροφής; Είναι ελληνικό το ελληνικό που αγοράζουμε; Τι προσέχουμε κατά την αγορά μοσχαριού.

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι διαφορά έχει το βοδινό από το μοσχάρι; Είναι όντως ελληνικό το ελληνικό μοσχαρίσιο κρέας που αγοράζουμε; Ποιές είναι οι σημαντικότερες ενδείξεις φρεσκάδας; Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε προτού αγοράσουμε μοσχάρι, σε ένα σύντομο και χρήσιμο οδηγό.

Ελληνικό ή εισαγόμενο;

To ελληνικό μοσχάρι δεν φτάνει για όλους, γι’ αυτό και εισάγουμε κυρίως από τη Γαλλία και την Ολλανδία. ‘Ένας τρόπος αναγνώρισης του ελληνικού μοσχαριού είναι η μπλε σφραγίδα που πρέπει να φέρει. Υπάρχουν, όμως, ζώα που έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό, εισάγονται και μετά από 5 μήνες παραμονής στη χώρα μας «ελληνοποιούνται». Αυτά φέρουν λευκή σφραγίδα. Η αναζήτηση των σφραγίδων είναι ένας τρόπος ελέγχου, πάντα με την επιφύλαξη ότι ο προμηθευτής μας ή ο παραγωγός ακολούθησε πιστά το νόμο και ότι μπορούμε να τσεκάρομε τη σφραγίδα, πράγμα όχι εύκολο, γιατί συνήθως ο μέσος καταναλωτής αγοράζει κομμένα κομμάτια.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT