Παστίτσιο με ψαρονέφρι και κρέμα γιαουρτιού

Παστίτσιο με ψαρονέφρι και κρέμα γιαουρτιού

Ένα παστίτσιο αλλιώτικο από αυτά που γνωρίζουμε, με ψαρονέφρι και κρέμα γιαουρτιού, ελαφρύτερο από το συνηθισμένο, όμως καθ’ όλα νόστιμο και λαχταριστό

31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Κομμάτια: 8

  •  1/2 κιλό μακαρονάκι κοφτό
  •  300 γρ. ανθότυρο, λιωμένο με το πιρούνι
  •  700 γρ. ψαρονέφρι (1 μεγάλο ή δύο μικρότερα)
  •  80 ml ελαιόλαδο + 1 κουτ. σούπας για το πυρέξ
  •  2 ξερά κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
  •  1 ½ κουτ. γλυκού σπόροι μάραθου ή κόλιανδρου, κοπανισμένοι ή τριμμένοι σε μύλο μπαχαρικών
  •  ελάχιστο γαρίφαλο, σε σκόνη
  •  τα φύλλα από 1 μεγάλο ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  80 ml δυνατό κόκκινο κρασί
  •  1 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά

Για την κρέμα γιαουρτιού

  •  20 ml ελαιόλαδο
  •  500 γρ. γιαούρτι αγελαδινό με 2% λιπαρά
  •  3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  •  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT