Το beurre noisette είναι βούτυρο που έχει λιώσει μέχρι να γίνει καστανό. Σε αυτό το στάδιο έχει αποκτήσει υπέροχα αρώματα από καβουρδισμένο φουντούκι, καραμέλα και καφέ. Θα μπορούσαμε να κάνουμε μεγαλύτερη ποσότητα beurre noisette, για να έχουμε και για άλλη χρήση. Μπορούμε να τηγανίσουμε σε αυτό κρέπες και πάνκεϊκ, να κάψουμε μακαρόνια, να φτιάξουμε κέικ, μπισκότα, τάρτες, ακόμα και διαφορετικούς, αλλά πολύ νόστιμους κουραμπιέδες. Κατά κανόνα χρειάζεται περισσότερο χτύπημα, για να αποκτήσουν οι ζύμες σωστή υφή.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.