Βασιλόπιτα με beurre noisette, σοκολάτα τζιαντούγια και πορτοκάλι

Βασιλόπιτα με beurre noisette, σοκολάτα τζιαντούγια και πορτοκάλι

Τέτοια πλούσια αρώματα έχει αυτή η υπέροχη βασιλόπιτα, μαζί με ξύσμα πορτοκαλιού, κακουλέ και κανέλα

24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το beurre noisette είναι βούτυρο που έχει λιώσει μέχρι να γίνει καστανό. Σε αυτό το στάδιο έχει αποκτήσει υπέροχα αρώματα από καβουρδισμένο φουντούκι, καραμέλα και καφέ. Θα μπορούσαμε να κάνουμε μεγαλύτερη ποσότητα beurre noisette, για να έχουμε και για άλλη χρήση. Μπορούμε να τηγανίσουμε σε αυτό κρέπες και πάνκεϊκ, να κάψουμε μακαρόνια, να φτιάξουμε κέικ, μπισκότα, τάρτες, ακόμα και διαφορετικούς, αλλά πολύ νόστιμους κουραμπιέδες. Κατά κανόνα χρειάζεται περισσότερο χτύπημα, για να αποκτήσουν οι ζύμες σωστή υφή.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT