Τα πουλερικά της γιορτής: 20 κορυφαίες συνταγές

Τα πουλερικά της γιορτής: 20 κορυφαίες συνταγές

20 κορυφαίες συνταγές για γαλοπούλες, πάπιες, φραγκόκοτες και κόκορες, τα αγαπημένα πουλερικά των γιορτών και όχι μόνο

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκλεκτές, καλοζωισμένες γαλοπούλες υψηλής διατροφικής αξίας και ελληνικής εκτροφής. Παραδοσιακός κόκορας και εκλεκτές πάπιες και φραγκόκοτες. Και τα τέσσερα μαζί κοσμούν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας. Πρωτότυπες γεμίσεις με μυρωδικά, ξερά φρούτα και αλλαντικά, αλλά και κρούστες αλατιού και πετιμέζια γεμίζουν και συνοδεύουν τα πιο γιορτινά πουλερικά μας.

Ξένη ή ελληνική γαλοπούλα;

Απερίφραστα ελληνική. Οι ελληνικές γαλοπούλες, καθότι μικρής εκτροφής, είναι καλομεγαλωμένες, καλοθρεμμένες και αυτό φαίνεται στη γεύση τους. Έχουν πολύ νόστιμο ψαχνό, πιο σκούρο, πιο ουσιώδες. Ιδίως οι βιολογικής εκτροφής. Όμως, οι ποσότητες είναι λιγοστές. Για αυτό καλό είναι να κάνετε εγκαίρως την παραγγελία σας ή να απευθυνθείτε σε κρεοπώλη της εμπιστοσύνης σας για να σας προμηθεύσει καλής ποιότητας εισαγόμενη γαλοπούλα. Οι κατεψυγμένες είναι μια κάποια λύση, όμως όχι η ιδεώδης. Συνήθως, παρά το μεγάλο μέγεθός τους, στεγνώνουν εύκολα.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT