Υλικά
Μερίδες: 6-8
- 1 σφυρίδα ή συναγρίδα βάρους περίπου 1.200 γρ., ολόκληρη, με το κεφάλι και την ουρά, καθαρισμένη από λέπια, εντόσθια και βράγχια
- 2 μέτρια καρότα, καθαρισμένα, ολόκληρα
- 3 μέτριες πατάτες, κομμένες στα τέσσερα
- 2 κλωνάρια σέλερι, ολόκληρα (χωρίς τα φύλλα)
- 1/2 σελινόριζα, καθαρισμένη, σε μέτρια κομμάτια
- 90 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σαλάτα
- 3 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη, στραγγισμένη και ψιλοκομμένη
- τα φύλλα από 8 κλωνάρια φρέσκο κόλιανδρο (ή μαϊντανό), ψιλοκομμένα
- τα φύλλα από 4 κλωνάρια δυόσμο, ψιλοκομμένα
- τα φύλλα από 5 κλωνάρια άνηθο, ψιλοκομμένα
- ξύσμα και χυμός από 1/2 λεμόνι
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.