Αθηναϊκή σαλάτα, ψάρι βραστό με μαγιονέζα

Αθηναϊκή σαλάτα, ψάρι βραστό με μαγιονέζα

Πολλές γευστικότατες παραλλαγές της θα βρείτε στον πρωτοχρονιάτικο Γαστρονόμο που κυκλοφορεί εκτάκτως στις 24/12 με την Καθημερινή

30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Μερίδες: 6-8

  •  1 σφυρίδα ή συναγρίδα βάρους περίπου 1.200 γρ., ολόκληρη, με το κεφάλι και την ουρά, καθαρισμένη από λέπια, εντόσθια και βράγχια
  •  2 μέτρια καρότα, καθαρισμένα, ολόκληρα
  •  3 μέτριες πατάτες, κομμένες στα τέσσερα
  •  2 κλωνάρια σέλερι, ολόκληρα (χωρίς τα φύλλα)
  •  1/2 σελινόριζα, καθαρισμένη, σε μέτρια κομμάτια
  •  90 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σαλάτα

  •  3 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη, στραγγισμένη και ψιλοκομμένη
  •  τα φύλλα από 8 κλωνάρια φρέσκο κόλιανδρο (ή μαϊντανό), ψιλοκομμένα
  •  τα φύλλα από 4 κλωνάρια δυόσμο, ψιλοκομμένα
  •  τα φύλλα από 5 κλωνάρια άνηθο, ψιλοκομμένα
  •  ξύσμα και χυμός από 1/2 λεμόνι

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT