Στη Σύρο τα έφερναν τυλιγμένα σε ζελατίνες οι πλανόδιοι πωλητές που κατέβαιναν από το πλοίο της γραμμής κι έμεναν για λίγες ώρες στην Ερμούπολη, ώσπου να επιστρέψει το βαπόρι από τα άλλα νησιά για Πειραιά. Στις μεγάλες πόλεις το βρίσκαμε πιο συχνά κυρίως στα λούνα παρκ, στις γιορτές στις εκκλησίες και στα πανηγύρια.
Υλικά
Τεμάχια: 6
- 6 φιρίκια, πλυμένα και σκουπισμένα
- 3 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού γλυκόζη
- 1/2 κουτ. γλυκού χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο (σε σούπερ μάρκετ)
- 6 καλαμάκια για σουβλάκι
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.