Χαβιάρι και αυγοτάραχο: Δύο σομελιέ μας τα σερβίρουν όπως πρέπει

Χαβιάρι και αυγοτάραχο: Δύο σομελιέ μας τα σερβίρουν όπως πρέπει

Το αυγοτάραχο Τrikalinos και το χαβιάρι Thesauri βρίσκουν ταιριαστούς συνδυασμούς σε διαφορετικά είδη ποτών, από την Εύβοια μέχρι τη Μαρτινίκα και τη Χιλή

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο πολύ έντονα, γεμάτα umami προϊόντα από τη Δυτική Ελλάδα, το αυγοτάραχο Τrikalinos και το χαβιάρι Thesauri, βρίσκουν ταιριαστούς συνδυασμούς σε διαφορετικά είδη ποτών, από την Εύβοια μέχρι τη Μαρτινίκα και τη Χιλή. Οι σομελιέ Άρης Σκλαβενίτης και Ελευθέριος Χανιαλίδης υπογράφουν τα δικά τους αγαπημένα ταίρια.

Terres Brut Nature 2017, Xarel-lo-Parellada- Macabeu, Recaredo, Ισπανία

Οι φυσαλίδες είναι η αδυναμία μου, πόσω μάλλον όταν πρόκειται γι’ αυτό το καταπληκτικό ισπανικό αφρώδες με αρώματα εσπεριδοειδών, δροσιστική οξύτητα, mineral αίσθηση και αρώματα ζυμών, που ισορροπεί με το ορυκτό στοιχείο του χαβιαριού. Βέβαια, θεωρώ πως είναι καλύτερος συνδυασμός για το αυγοτάραχο, καθώς η οξύτητα του κρασιού σβήνει ωραία τη λιπαρότητά του. Α. Σ.

Hay Joe, Dry Hopped Farmhouse Ale, Strange Brew, Ελλάδα

Ίσως για κάποιον η μπίρα να μην μπορεί να σταθεί δίπλα στην αρωματική ένταση αυτών των δύο προϊόντων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αυτό δεν ισχύει. Η Hay Joe από τη Strange Brew δίνει φρεσκάδα και τον φρουτώδη χαρακτήρα που χρειάζεται το χαβιάρι. Για όσους προτιμούν τις πιο πικρές μπίρες, εδώ το αυγοτάραχο υπογραμμίζει αυτόν τον χαρακτήρα της και προτείνεται ενθέρμως. Ε. Χ.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT