Πιλάφι βουτυράτο με κολοκύθα, κάστανα και πικάντικο τυρί

Πιλάφι βουτυράτο με κολοκύθα, κάστανα και πικάντικο τυρί

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο διαχρονικός συνοδός, αυτός με τα χίλια πρόσωπα, εμπλουτίζεται με κολοκύθα, κάστανα και πικάντικο τυρί, μπαίνει σε φόρμα και συνοδεύει τα κυρίως πιάτα μας. 

Υλικά

Μερίδες: 8

-40 γρ. βούτυρο αιγοπρόβειο, από βάζο

-2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

-300 γρ. ψίχα κολοκύθας, χονδροτριμμένη

-500 γρ. ρύζι μπασμάτι

-1.200 ml σπιτικός ζωμός κοτόπουλου ή τσάι με άρωμα εσπεριδοειδών

-150 γρ. καρότο, σε μικρά καρέ

-5 κάστανα έτοιμα, βρασμένα και καθαρισμένα (από συσκευασία βάκουμ), ψιλοκομμένα

-200 γρ. νιώτικο κεφαλοτύρι, τριμμένο (ή πικάντικη γραβιέρα)

-40 γρ. βούτυρο αγελαδινό

-1 κουτ. σούπας φύλλα από φρέσκια μαντζουράνα, πλυμένα και στεγνά

-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

-φύλλα φρέσκιας μαντζουράνας

-λίγη γραβιέρα σε λεπτές φέτες σαν φλούδες (τις κόβουμε με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε λαχανικά)

-κάστανα προβρασμένα, σε λεπτές φέτες

-λίγο πετιμέζι ροδιού (προαιρετικά)

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT