Ο διαχρονικός συνοδός, αυτός με τα χίλια πρόσωπα, εμπλουτίζεται με κολοκύθα, κάστανα και πικάντικο τυρί, μπαίνει σε φόρμα και συνοδεύει τα κυρίως πιάτα μας.
Υλικά
Μερίδες: 8
-40 γρ. βούτυρο αιγοπρόβειο, από βάζο
-2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
-300 γρ. ψίχα κολοκύθας, χονδροτριμμένη
-500 γρ. ρύζι μπασμάτι
-1.200 ml σπιτικός ζωμός κοτόπουλου ή τσάι με άρωμα εσπεριδοειδών
-150 γρ. καρότο, σε μικρά καρέ
-5 κάστανα έτοιμα, βρασμένα και καθαρισμένα (από συσκευασία βάκουμ), ψιλοκομμένα
-200 γρ. νιώτικο κεφαλοτύρι, τριμμένο (ή πικάντικη γραβιέρα)
-40 γρ. βούτυρο αγελαδινό
-1 κουτ. σούπας φύλλα από φρέσκια μαντζουράνα, πλυμένα και στεγνά
-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
-φύλλα φρέσκιας μαντζουράνας
-λίγη γραβιέρα σε λεπτές φέτες σαν φλούδες (τις κόβουμε με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε λαχανικά)
-κάστανα προβρασμένα, σε λεπτές φέτες
-λίγο πετιμέζι ροδιού (προαιρετικά)
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr