Ένας νέος τρόπος να ψήσουμε το μοσχαρίσιο φιλέτο, καινούργιοι δρόμοι στον συνδυασμό μυρωδικών και αρτυμάτων και δύο συνταγές τόσο ξεχωριστές, που θα τις μνημονεύουμε για καιρό. Το μενού του Λευτέρη Λαζάρου μυρίζει νόστιμα, αρχοντικά Χριστούγεννα.
Ζυγίζει τα πάντα. Έως και το αλάτι και το πιπέρι. Και όλα τα υγρά. Μη σας αποθαρρύνει αυτό. Ίσα ίσα. Πάρτε μια ζυγαριά και θα με θυμηθείτε. Θα τον θυμηθείτε. Ο καλύτερος σύμμαχος του μάγειρα: νοστιμιά χωρίς άγχος, χωρίς εικασίες, χωρίς τσαπατσουλιές. Ιδίως όταν περπατάς σε άγνωστους μαγειρικούς δρόμους. Τον παρακολουθώ να διορθώνει, να επιβλέπει. Τρεις κατσαρόλες στη φωτιά, δύο ξύλα κοπής και η ζυγαριά. Και το μπλέντερ. Ήρεμος, με τη χρυσή αυτοπεποίθηση της εμπειρίας αλλά και με αυτή τη συναρπαστική αγωνία του άγουρου μάγειρα να πετύχει την ξεχωριστή γεύση. Στο τέλος, η χαρά της δημιουργίας.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο gastronomos.gr