12 συνταγές για γιορτινά ρολά

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι το ιδανικότερο επίσημο γεύμα, αφού σερβίρεται κομψά σε πιατέλα, κομμένο σε λεπτές, ευπαρουσίαστες φέτες αλλά ταιριάζει κάλλιστα και σε ένα καθημερινό τραπέζι. Ιδού άλλη μια μαγειρική πρόκληση γι’ αυτές τις μέρες που έχουμε όρεξη να φτιάξουμε πιο ιδιαίτερα πιάτα.

Kάθε κομμάτι κρέατος που προτείνεται στις συνταγές ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το ανοίξει και να το πλατύνει σε ένα ενιαίο λεπτό και παραλληλόγραμμο κομμάτι, ώστε να μπορούμε να το γεμίσουμε και να το τυλίξουμε. Πρέπει επίσης να προσέξουμε να βάλουμε τη γέμιση στο κέντρο, αφήνοντας κενό (περίπου 3 εκ.) στις άκρες για να μπορέσουμε να το τυλίξουμε και να μη χυθεί.

Μπορούμε να το δέσουμε και μόνοι μας με σπάγκο μαγειρικής, με σφιχτά, πυκνά δεσίματα ή, για πιο «επαγγελματικό» αποτέλεσμα, να περάσουμε το ρολό σε ελαστικό δίχτυ, αν έχουμε προμηθευτεί τον ειδικό πλαστικό κύλινδρο που βρίσκουμε σε καταστήματα οικιακού εξοπλισμού.

Διαβάστε τις 12 συνταγές για γιορτινά ρολά στο gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT