Δεν υπάρχει σπίτι που να μην κερνάει μελομακάρονα αυτές τις μέρες. Δεν γίνονται γιορτές χωρίς αυτά. Όσες φορές να φας αυτές τις μελωμένες μπουκίτσες, άλλοτε πιο τραγανές, άλλοτε πιο ζουμερές, ανάλογα με τη «σχολή» που ακολουθεί ο καθένας, ποτέ δεν τις βαριέσαι. Κλασικά, πασπαλισμένα με χοντροκοπανισμένο καρύδι, βουτηγμένα σε λιωμένη σοκολάτα, πολλές φορές και γεμιστά, σχηματίζουν ολόκληρα βουνά στα ζαχαροπλαστεία.
Αλλά τα τελευταία χρόνια τα συναντάμε κι αλλιώς. Αρκετοί ζαχαροπλάστες πατάνε στο χριστουγεννιάτικο γλύκισμα και μιξάροντας τα υλικά, τη γεύση και τα αρώματά του με διάφορα άλλα γλυκά και αρτοσκευάσματα, μας το παρουσιάζουν σε νέα, υβριδικά μοντέλα. Εμπνέει cookies και κρουασάν, γιορτινά παγωτά, κορμούς, χαλβάδες, cheesecake, μπαμπάδες, γλυκά ρολάκια, ακόμη και ροφήματα. Μελομακάρονο εδώ, μελομακάρονο εκεί.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο gastronomos.gr