Το μενού έχει τραχανά – στο εστιατόριο, όχι στο σπίτι

Το μενού έχει τραχανά – στο εστιατόριο, όχι στο σπίτι

Γίνεται σούπα ή τραχανότο, παίζει σε ταμπλό θαλασσινό, βάφεται σε διάφορα χρώματα από τα υλικά μαζί με τα οποία μαγειρεύεται. Οι σεφ της πόλης τον τραχανά τον κάνουν πολλά.

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάποιοι θυμόμαστε τις μαμάδες και τις γιαγιάδες της γειτονιάς να απλώνουν τον τραχανά για να στεγνώσει. Και αυτή τη χαρακτηριστική του μυρωδιά − γλυκιά και ξινή μαζί. Ως παιδιά μπορεί ορισμένοι να τον απορρίψαμε, με τα χρόνια όμως αρχίσαμε να λαχταράμε ένα ζεστό πιάτο τραχανά ως το καλύτερο αντίδοτο για τα κρύα του χειμώνα. Και ενώ στα σπίτια το παραδοσιακό υλικό καλά κρατούσε, και που και που το έβρισκες και σε καμιά παραδοσιακή ταβέρνα ή μαγειρείο, επί χρόνια στα εστιατόρια σπάνια το συναντούσες. Μέχρι που το ελληνικό comfort food που αρχικά τα βρήκε σκούρα στους πιο «επίσημους» χώρους φαγητού, άρχισε να εμφανίζεται όλο και πιο συχνά και να παίρνει σιγά σιγά, και προς μεγάλη μας ευχαρίστηση, επίτιμη θέση στο τραπέζι. Παρακάτω ακολουθούν μερικοί από τους αγαπημένους μας τρόπους που οι σεφ επιλέγουν να το μαγειρέψουν. Πάμε για τραχανά.

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT