Ζεστά ποτά για κρύα βράδια: 3 συνταγές και χρήσιμες συμβουλές

Ζεστά ποτά για κρύα βράδια: 3 συνταγές και χρήσιμες συμβουλές

Τα ζεστά ποτά τα αγαπάμε ιδιαίτερα τα Χριστούγεννα, όμως από τη στιγμή που πιάνουν τα κρύα είναι πάντα ευπρόσδεκτα και αρέσουν στην παρέα.

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν χρειάζεται να περιμένουμε τα Χριστουγέννα και την Πρωτοχρονιά. Με τα πρώτα κρύα βρίσκουμε ευκαιρία να ζεστάνουμε την ατμόσφαιρα με πρωτότυπα ζεστά ποτά, τα οποία ξεκίνησαν την ιστορική τους πορεία ως θεραπευτικά ροφήματα. Και πρέπει να ομολογήσουμε ότι οι θεραπευτικές τους ιδιότητες εκτιμώνται και σήμερα. Ένα ζεστό κρασί, ένα mull, ένα grog, ένα glοgg είναι ιδανικά για το κρυολόγημα, τις ελαφριές γριπούλες και μοναδικά για το πεσμένο ηθικό.

Στην Ελβετία, στη Γερμανία και στην Αυστρία (όπου το ονομάζουν jagertea και glüwein) το φτιάχνουν με κρασί, μπαχαρικά και φλούδες εσπεριδοειδών. Στη Σουηδία, το glοgg σερβίρεται ως απεριτίφ αλλά και ως χωνευτικό, με κρασί, μπαχαρικά, σταφίδες και αμύγδαλα, πολύ ζεστό. Στην Πολωνία, η ζεστή βότκα πάνω σε φύλλα φρέσκιας μέντας και κόκκους πιπεριού δίνει άλλες αρωματικές διαστάσεις. Στον Καναδά, ρούμι, τζιν ή ουίσκι διαλύονται σε ζεστό νερό με λεμόνι κι ένα κουταλάκι μέλι. Σίγουρα δεν είναι ποτά για κάθε στιγμή, όμως ένα δύο ποτήρια για να χαλαρώσουμε, μετά ένα καλό περπάτημα στον κρύο αέρα, θα ζεστάνουν μύτες, χέρια και καρδιές.

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT