Όλη η Ευρώπη γύρω από το γιορτινό τραπέζι: ένα μενού αξιώσεων

Όλη η Ευρώπη γύρω από το γιορτινό τραπέζι: ένα μενού αξιώσεων

Γαλλικές τεχνικές, ρωσικές ντελικατέτσες, γερμανική οργάνωση, ε, και ελληνικότατα υλικά σε ένα γιορτινό γεύμα που συγκεντρώνει τις αρετές και τις χάρες της ευρωπαϊκής γαστρονομικής κουλτούρας

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα σιγοβράζατε 7 ώρες μοσχαρίσιο ζωμό για κονσομέ; Θα μαρινάρατε μοσχάρι για 3 εικοσιτετράωρα; Θα ετοιμάζατε μικροσκοπικά μπλινίς μόνο και μόνο για να ξαπλώσετε πάνω τους μία φετούλα καπνιστό σολομό; Η Ευρώπη τα Χριστούγεννα δεν φείδεται χρόνου. Βάζει τα καλά της και στρώνει πλούσια τραπέζια, πρώτα όμως έχει εξασκηθεί σε πολύπλοκες τεχνικές και χρονοβόρες ετοιμασίες όμως όλες ανταμείβουν και με το παραπάνω με τις ασύγκριτες γεύσεις και τις συναρπαστικές τους υφές.

Το κονσομέ για παράδειγμα είναι ένας από τους πιο φίνους ζωμούς, διάφανους σαν κρύσταλλο, με τρομερά συμπυκνωμένη νοστιμιά και πολυπεπίπεδη γεύση, και δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο ζωμό ή σούπα. Αφιερώστε λίγο χρόνο στην ετοιμασία του, αξίζει τον κόπο να κατέχει κανείς αυτή τη σπάνια γαλλική τεχνική.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT