Ο Κώστας Δασκαλάκης, γνωστότερος με το παρατσούκλι «Τζίφρης», το οποίο αποτελεί και τη μάρκα των προϊόντων του, είναι γέννημα θρέμμα από την περιοχή της Αμφιλοχίας και, όχι, δεν μεγάλωσε σε οικογένεια κτηνοτροφική.
Ο ίδιος είναι η πρώτη γενιά της φαμίλιας του που ασχολήθηκε με την γαλακτοκομία και τυροκομία, αφότου άφησε την κύρια επαγγελματική του απασχόληση, τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις μεγάλων μονάδων.
Το 2010 αποφάσισε να αλλάξει πορεία γιατί… απλά το ήθελε. Με έδρα το χωριό καταγωγής του, τον Στάνο Αμφιλοχίας, απέκτησε λίγα πρόβατα και με το γάλα τους έφτιαξε το πρώτο του γιαούρτι που άρεσε πολύ! Πολύ σύντομα, άρχισε να δίνει τις μικρές αυτές ποσότητες που έφτιαχνε σε ορισμένα από τα σούπερ μάρκετ ΑΒ, με την ετικέτα «Τζίφρης».
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο