Όλα τα καλούδια της Αμφιλοχίας στο Παγκράτι

Όλα τα καλούδια της Αμφιλοχίας στο Παγκράτι

Γάλα και τυριά που μοσχοβολούν το θαλασσινό και βουνίσιο τερουάρ της Αμφιλοχίας θα βρούμε στο παραδοσιακό γαλακτοπωλείο «Τζίφρης» στο Παγκράτι

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Κώστας Δασκαλάκης, γνωστότερος με το παρατσούκλι «Τζίφρης», το οποίο αποτελεί και τη μάρκα των προϊόντων του, είναι γέννημα θρέμμα από την περιοχή της Αμφιλοχίας και, όχι, δεν μεγάλωσε σε οικογένεια κτηνοτροφική.

Ο ίδιος είναι η πρώτη γενιά της φαμίλιας του που ασχολήθηκε με την γαλακτοκομία και τυροκομία, αφότου άφησε την κύρια επαγγελματική του απασχόληση, τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις μεγάλων μονάδων.

Το 2010 αποφάσισε να αλλάξει πορεία γιατί… απλά το ήθελε. Με έδρα το χωριό καταγωγής του, τον Στάνο Αμφιλοχίας, απέκτησε λίγα πρόβατα και με το γάλα τους έφτιαξε το πρώτο του γιαούρτι που άρεσε πολύ! Πολύ σύντομα, άρχισε να δίνει τις μικρές αυτές ποσότητες που έφτιαχνε σε ορισμένα από τα σούπερ μάρκετ ΑΒ, με την ετικέτα «Τζίφρης».

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT