Κρουασάν, παγωτό ή κορμός; Το μελομακάρονο όπως δεν το έχουμε ξαναδεί

Κρουασάν, παγωτό ή κορμός; Το μελομακάρονο όπως δεν το έχουμε ξαναδεί

Παντού τρυπώνει το άτιμο. Το πιο δημοφιλές χριστουγεννιάτικο γλυκό παίρνει ένα σωρό νέες μορφές στα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν υπάρχει σπίτι που να μην κερνάει μελομακάρονα αυτές τις μέρες. Δεν γίνονται γιορτές χωρίς αυτά. Όσες φορές να φας αυτές τις μελωμένες μπουκίτσες, άλλοτε πιο τραγανές, άλλοτε πιο ζουμερές, ανάλογα με τη «σχολή» που ακολουθεί ο καθένας, ποτέ δεν τις βαριέσαι.

Κλασικά, πασπαλισμένα με χοντροκοπανισμένο καρύδι, βουτηγμένα σε λιωμένη σοκολάτα, πολλές φορές και γεμιστά, σχηματίζουν ολόκληρα βουνά στα ζαχαροπλαστεία.

Αλλά τα τελευταία χρόνια τα συναντάμε κι αλλιώς. Αρκετοί ζαχαροπλάστες πατάνε στο χριστουγεννιάτικο γλύκισμα και μιξάροντας τα υλικά, τη γεύση και τα αρώματά του με διάφορα άλλα γλυκά και αρτοσκευάσματα, μας το παρουσιάζουν σε νέα, υβριδικά μοντέλα. Εμπνέει cookies και κρουασάν, γιορτινά παγωτά, κορμούς, χαλβάδες, cheesecake, μπαμπάδες, γλυκά ρολάκια, ακόμη και ροφήματα. Μελομακάρονο εδώ, μελομακάρονο εκεί.

Διαβάστε αναλυτικά στον Γαστρονόμο

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT