Εκλεκτά τυριά με ορεινή καταγωγή, ιδανικά για φιλικές μαζώξεις

Εκλεκτά τυριά με ορεινή καταγωγή, ιδανικά για φιλικές μαζώξεις

Παράγονται σε μικρές ποσότητες, με ορεινό γάλα στην καλύτερη εποχή του, από ικανούς τεχνίτες που βάζουν τα δυνατά τους

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη λίστα μας υπάρχουν παλιά, γνώριμα τυριά, αλλά και νέες ανακαλύψεις από μεγάλα τυροκομεία της χώρας και από οικοτέχνες τυροκόμους. Η επιλογή έγινε με κριτήριο την ορεινή καταγωγή τους και την εκλεκτή τους γεύση. Το ορεινό γάλα έχει νοστιμιά δικιά του, πλουτισμένη από την ξεχωριστή χλωρίδα των ψηλών βουνών, την ποικιλία των χόρτων και την καθαρότητά τους, ενώ επιπλέον τα καλοζωισμένα ζωάκια της υπαίθρου δίνουν ποιοτικότερο γάλα, πιο γεμάτο και ουσιαστικό. Κάποια από τα τυριά είναι πιο σπάνια και δυσεύρετα, αξίζει όμως να τα αναζητήσετε για τα γιορτινά πλατό σας. Περιποιηθείτε τα όπως τους αξίζει. Μην τα μαγειρέψετε, απολαύστε τα ως έχουν. Βγάλτε τα εγκαίρως από το ψυγείο για να συνέλθουν από το κρύο και να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, τιμήστε τα με συνοδευτικά διαλεχτά και με κρασιά που θα τα αναδείξουν.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT