Paris-Brest: η ιστορία του αγαπημένου γλυκού των ποδηλατών

Paris-Brest: η ιστορία του αγαπημένου γλυκού των ποδηλατών

Πώς γεννήθηκε το γλυκό Paris-Brest, ποια η σχέση του με τον διάσημο ομώνυμο γαλλικό ποδηλατικό γύρο και γιατί είναι στρογγυλό σαν ρόδα ποδηλάτου;

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Γάλλοι είναι γνωστοί για την επινοητικότητα τους στη μαγειρική – ίσως όμως ακόμα πιο πολύ στη ζαχαροπλαστική.

Με κάθε αφορμή σκαρώνουν και ένα γλυκό. Είναι τόσο ανταγωνιστικός ο χώρος τους και υπάρχουν πια τόσοι πολλοί καταρτισμένοι ζαχαροπλάστες, που κάπως πρέπει να ξεχωρίσουν. Αν ο ένας φτιάχνει φέτος μαντλέν, θα φτιάξει και ο διπλανός του, και μάλιστα ακόμα καλύτερη, με διάφορα αρώματα και γεμίσεις.

Έχουν, άλλωστε, ένα τεράστιο κεφάλαιο από όπου μπορούν να αντλήσουν ιδέες: η γαστρονομική τους παράδοση είναι τεράστια και μετράει αιώνες εξευγενισμού στις κουζίνες των αριστοκρατών. Στη Γαλλία γεννήθηκαν οι πρώτοι μεγάλοι σεφ, υπάρχει σεβαστή βιβλιογραφία και γραπτές συνταγές που μπορούν να λειτουργήσουν ως πηγές έμπνευσης. Εκτός αυτών υπάρχουν κι ένα σωρό επαρχιακές σπεσιαλιτέ και τοπικά γλυκά να ανακαλύψει κάποιος.

Διαβάστε αναλυτικά στον Γαστρονόμο

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT