Κάθε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά έχουν μια δόση υπερβολής, θέλουμε να ευχαριστήσουμε την οικογένεια και τους αγαπημένους μας και να ετοιμάσουμε πλούσια πιάτα και συνταγές που κάνουν αυτές τις μέρες ξεχωριστές. Συχνά, ωστόσο, το παρακάνουμε με τις ποσότητες, με αποτέλεσμα να περισσεύει αρκετό φαγητό και επειδή δεν μας αρέσει να το πετάμε, μετατρέπουμε τα νόστιμα περισσεύματα σε λαχταριστές και πανεύκολες συνταγές.
Μεζέδες, πιλάφια, σάντουιτς και ομελέτες
Η γαλοπούλα που περίσσεψε μπορεί να γίνει ένας ωραίος μεζές με πολίτικα αρώματα. Μπορούμε να φτιάξουμε πιτάκια εύκολα και λαχταριστά μπουκίτσες που θα ευχαριστήσουν μικρούς και μεγάλους. Το κοτόπουλο αλλά και η γαλοπούλα μπορούν να γίνουν ένα γευστικό αρωματικό πιλάφι με κάρι ή μια χορταστική σαλάτα με μήλο, κοτόπουλο, σταφίδες και μαϊντανό ή ακόμη και μια σαλάτα του Καίσαρα με λαχανίδα ή ρόκα. Σε αυτή τη συνταγή με γλυκόξινο κοτόπουλο μπορούμε να βάλουμε έτοιμα κομματάκια από τα φιλέτα που περίσσεψαν. Τα ρολά που έχουμε συντηρήσει στο ψυγείο μπορούν να πάρουν τη θέση των αλλαντικών σε νόστιμα σάντουιτς παρέα με τα σπιτικά τσάτνεϊ που φτιάξαμε και λαχανικά από τις τόσες σαλάτες που μας έμειναν. Οι ψητές πατάτες μπορούν να ενισχύσουν πιάτα με αυγά, μια ωραία ιδέα είναι να μπουν σε ομελέτα. Γενικά, όλα τα λαχανικά, τα τυριά και τα αλλαντικά που μας έχουνε περισσέψει μπορούμε να τα βάλουμε με αυγά στον φούρνο και να φτιάξουμε ομελέτες ή φριτάτες, ακόμα και σουφλέ. Μη διστάσετε να πειραματιστείτε.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.