Κιμαδοταρτάκια πικάντικα

Γιορτινό ορεκτικό ή χριστουγεννιάτικο κέρασμα. Αυτός ο μεζές θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Τεμάχια: 15 – 16

  •  2 φύλλα κουρού, κομμένα με κουπάτ ή πιατάκι σε στρογγυλούς δίσκους διαμέτρου περίπου 7 εκ.
  •  16 ατομικές φόρμες για ταρτάκια ή φόρμα με θήκες για μάφιν
  •  500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (ελιά ή λάπα)
  •  1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  100 ml κρασί λευκό, ξηρό
  •  1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας διαλυμένος σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
  •  1 κουτ. γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, διαλυμένο σε 3 κουτ. σούπας κρύο νερό
  •  5 μπαχάρια, ολόκληρα, κοπανισμένα
  •  1 φύλλο δάφνης
  •  1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
  •  1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  •  1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο, ξερό
  •  1 κουτ. σούπας πάπρικα, καυτερή
  •  1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  •  2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  •  120 γρ. κασέρι της αρεσκείας μας, χοντροτριμμένο
  •  1/2 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  •  2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο λίγο βούτυρο για το ταψί
  •  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT