Αυτές τις μέρες μας αρέσει να κάνουμε πράγματα έξω από τα συνηθισμένα. Θέλουμε να ντυνόμαστε πιο ιδιαίτερα, να τρώμε πιο πολλά γλυκά, να τρώμε φαγητά πιο πλουμιστά, να πίνουμε ωραία ποτά. Η στολισμένη Αθήνα μας καλεί, ειδικά τις βραδινές ώρες που είναι όλα πιο όμορφα και ατμοσφαιρικά, και μαζί της μας καλούν και τα μπαρ της, με γιορτινά κοκτέιλ, σπάνια αποστάγματα, χαρούμενες μουσικές και νόστιμο bar food.
Στο CV Distiller για τα 900 ουίσκι
Το CV Distiller, που λειτουργεί στα Ιλίσια από το 2012, σε έναν εντυπωσιακό χώρο με ημικυκλικό μπαρ και ένα υπόγειο, ατμοσφαιρικό «κρυφό» κελάρι, είναι το πιο ενημερωμένο whisky bar της πόλης. Το μενού ξεκινάει με ουίσκι από αποστακτήρια που δεν λειτουργούν πια και αυτό τους δίνει το στοιχείο του συλλεκτικού, σπάνιου και δυσεύρετου. Μπορεί η τιμή του ενός ποτηριού ουίσκι Port Ellen, του θρυλικού σκωτσέζικου distillery, που λειτούργησε μεταξύ 1825-1983 να φτάνει τα 400 ευρώ, η εμπειρία, όμως, ειδικά για τους φανατικούς είναι μοναδική. Ευτυχώς στο μενού βρίσκουμε άλλες 900 ετικέτες από τις βασικές χώρες παραγωγούς, με τη Σκωτία να έχει τις περισσότερες επιλογές – ακολουθεί η Ιρλανδία, η Αμερική και η Ιαπωνία. Αυτές τι μέρες σερβίρουν cocktail από το καινούργιο μενού που έχουν ως βάση το ουίσκι αλλά όχι μόνο, και εμπνέονται από εμβληματικές ταινίες του Hollywood. Εκείνη την παραλλαγή του Rob Roy με ένα ζελεδάκι από Campari την έχουμε αγαπήσει ήδη. Έχουν και μερικά πιάτα με comfort μπουκίτσες, από burger και πίτσα μέχρι γαρίδες tempura και arancini με μοτσαρέλα. Μ.Π.
Χατζηγιάννη Μέξη 7, Ιλίσσια, T/210-72.31.767
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.