Αγριογούρουνο με πορτοκάλι, κρασί και αρωματικά στη γάστρα

Αγριογούρουνο με πορτοκάλι, κρασί και αρωματικά στη γάστρα

Αν και παίρνει αρκετό χρόνο για γίνει το τελικό αποτέλεσμα αξίζει και με το παραπάνω

30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Μερίδες: 12 για μπουφέ

  •  περίπου 3 κιλά μπούτι αγριογούρουνου, χωρίς κόκαλο, σε ενιαίο κομμάτι (ζητάμε από τον κρεοπώλη να το περάσει σε δίχτυ ή να το δέσει για να κρατήσει το σχήμα του στο ψήσιμο)
  •  1 κιλό ξερά κρεμμύδια, σε φέτες
  •  500 ml χυμός πορτοκαλιού
  •  500 ml κόκκινο, ξηρό κρασί
  •  τα φύλλα από 5-6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι ή 1 κουτ. σούπας ξερό
  •  τα φύλλα από 2 κλωνάρια δεντρολίβανο, ψιλοκομμένα
  •  1 κουτ. σούπας σκόνη τζίντζερ
  •  2 κουτ. σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι (ή 2 κουτ. σούπας μέλι + 1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκάλι)
  •  30 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT