Ξεροτήγανα Σητείας από δυο χρυσοχέρες γιαγιάδες

Ξεροτήγανα Σητείας από δυο χρυσοχέρες γιαγιάδες

Τα ξεροτήγανα της Κρήτης είναι γλυκό παραδοσιακό του γάμου, των Χριστουγέννων και όλων των μεγάλων εορτών. Στο Λασίθι συνηθίζουν να τούς δίνουν σχήμα φλογέρας κι όχι τριαντάφυλλου

21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κ. Ευαγγελία Συκιανάκη από τη Νέα Πραισό Λασιθίου και η κ. Ευρυδίκη Χρυσουλάκη επίσης από τη Σητεία μας δείχνουν βήμα βήμα πως να φτιάξουμε ξεροτήγανα λασιθιώτικα.

Για να φτιάξουμε ξεροτήγανα λασιθιώτικα, αρχικά ανακατεύουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ ή σε βαθύ μπολ με τον γάντζο ή με τα χέρια μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και σφιχτή ζύμη (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό).

Διαβάστε περισσότερα στο gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT