Φοκάτσια με ελιές και δεντρολίβανο

Η φοκάτσια είναι ένα επίπεδο και αλμυρό ψωμί που απλώς χρειάζεται βότανα, ελαιόλαδο και αλάτι

21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Μερίδες: για 1 ταψί περίπου 26×36 εκ.

  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι ψιλό + 2 κουτ. γλυκού αλάτι χοντρό
  • 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 8 γρ. (1 φακελάκι) μαγιά ξηρή
  • 250 ml νερό χλιαρό
  • 35 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ελιές, μαύρες ή πράσινες, ξεκουκουτσιασμένες, χοντροκομμένες
  • τα φύλλα από 1 κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένα (ή 1 κουτ. σούπας ξερό)                        

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT