Το κατάλληλο λάδι για τηγάνισμα
Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο πολύ χαμηλής οξύτητας είναι η καλύτερη επιλογή για το τηγάνι. Είναι πολύ ανθεκτικό στις θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στο τηγάνισμα και, επιπλέον, μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί αρκετές φορές, εφόσον δεν έχει βρωμίσει από υπολείμματα αλεύρου και δεν έχει πολύ δυσάρεστες οσμές, ξένες προς το ελαιόλαδο. Θα πρέπει να το φιλτράρουμε μετά από κάθε χρήση.
Η σωστή ποσότητα λαδιού
Το τηγάνισμα σε μπόλικο λάδι ή αλλιώς βαθύ τηγάνισμα είναι ο καλύτερος τρόπος. Όταν λέμε βαθύ τηγάνισμα, εννοούμε ότι τα υλικά πρέπει να κολυμπούν στο λάδι, για να τηγανίζονται ταυτόχρονα από όλες τις πλευρές και να μη χρειάζονται γύρισμα. Έτσι, κάνουν ομοιόμορφη κρούστα και ψήνονται πιο γρήγορα.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.