Το τηγάνισμα το σωστό έχει τα μυστικά του

Το τηγάνισμα το σωστό έχει τα μυστικά του

Τα βασικά για το σωστό τηγάνισμα, από το κατάλληλο λάδι και το καλύτερο σκεύος μέχρι συμβουλές για τραγανά και πεντανόστιμα τηγανητά

35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κατάλληλο λάδι για τηγάνισμα

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο πολύ χαμηλής οξύτητας είναι η καλύτερη επιλογή για το τηγάνι. Είναι πολύ ανθεκτικό στις θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στο τηγάνισμα και, επιπλέον, μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί αρκετές φορές, εφόσον δεν έχει βρωμίσει από υπολείμματα αλεύρου και δεν έχει πολύ δυσάρεστες οσμές, ξένες προς το ελαιόλαδο. Θα πρέπει να το φιλτράρουμε μετά από κάθε χρήση.

Η σωστή ποσότητα λαδιού

Το τηγάνισμα σε μπόλικο λάδι ή αλλιώς βαθύ τηγάνισμα είναι ο καλύτερος τρόπος. Όταν λέμε βαθύ τηγάνισμα, εννοούμε ότι τα υλικά πρέπει να κολυμπούν στο λάδι, για να τηγανίζονται ταυτόχρονα από όλες τις πλευρές και να μη χρειάζονται γύρισμα. Έτσι, κάνουν ομοιόμορφη κρούστα και ψήνονται πιο γρήγορα.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT