Φτιάχνουμε φοντί τυριών

Πλούσια, γευστική και γεμάτη νόστιμα κίτρινα τυριά, η κουζίνα των Αλπεων γεννήθηκε για να ζεσταίνει όσους βλέπουν τον υπόλοιπο κόσμο από μεγάλα υψόμετρα

28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
  • 30′ προετοιμασία
  • 20′ μαγείρεμα
  • Σύνολο: 50′

Υλικά

Μερίδες: 8

  •  1 σκελίδα σκόρδου, καθαρισμένη και κομμένη στη μέση
  •  600 γρ. τυρί Gruyère τριμμένο – εναλλακτικά στο gruyere μια μαλακή, γλυκιά γραβιέρα της αρεσκείας μας
  •  250 ml λευκό, ξηρό κρασί Gewürztraminer (ή Riesling ή Viogner)
  •  200 ml κρέμα γάλακτος
  •  1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
  •  70 ml Κιρς (Kirsch – ποτό από κεράσια. Θα το βρούμε σε καλές κάβες και μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  •  ελάχιστο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  •  πιπέρι λευκό, φρεσκοτριμμένο
  •  700 γρ. καλής ποιότητας χωριάτικο φρέσκο ψωμί, κομμένο σε κύβους με μέγεθος μπουκιάς

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT