Οι συνταγές που μαγειρεύει η ομάδα του Γαστρονόμου τώρα

Οι συνταγές που μαγειρεύει η ομάδα του Γαστρονόμου τώρα

Για έμπνευση μετά τα μαγειρικά σπριντ των γιορτών η ομάδα του Γαστρονόμου μοιράζεται τις συνταγές στις οποίες, για τον έναν ή το άλλο λόγο, επιστρέφει συνεχώς αυτή την εποχή

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έχουν δοκιμαστεί ξανά και ξανά (και ξανά). Κάποιες μας ξελασπώνουν όταν δεν έχουμε χρόνο ή πολλά υλικά στο ψυγείο, άλλες είναι οι πρώτες που μας έρχονται στο μυαλό όταν έχουμε καλεσμένους και άλλες είναι θαλπωρή στο πιάτο. Αυτές είναι οι συνταγές με τις οποίες ομάδα του Γαστρονόμου έχει κολλήσει αυτή την εποχή.

Κολοκύθα γεμιστή με ρύζι και κιμά

Πάνε πια σίγουρα 6 χρόνια που φτιάχνω αυτή την συνταγή στις γιορτές αλλά και μετά από αυτές, όσο υπάρχουν κολοκύθες στα μανάβικα, χωρίς αφορμή. Με μεγάλο βαθμό πρωτοτυπίας και σχετικά μικρό κόπο, η calabaza rellena όπως είναι η ισπανική της ονομασία, αποτελεί κορυφαία στιγμή για τα μεγάλα τραπέζια. Στην πραγματικότητα είναι από αυτές τις one pot συνταγές, θέλει μόνο μια απλωτή πλασωτέ κατσαρόλα ή ένα φαρδύ τηγάνι για τη γέμιση και μετά η κολοκύθα παίρνει το ρόλο του σκεύους. Το οποίο δεν χρειάζεται καν πλύσιμο μετά. Χα! Το πιο σημαντικό είναι να διαλέξετε το είδος της κολοκύθας που διαθέτει πολλή ψίχα και όχι αυτές τις ποικιλίες που είναι πιο μαλακές εξωτερικά αλλά άδειες μέσα και κάνουν μόνο για το Halloween. Μια συμβουλή για ευκολότερο άδειασμα είναι να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι και ένα γερό κουτάλι. Στη γέμιση, αντί μπέικον μπορείτε να βάλετε χωριάτικο λουκάνικο ψιλοκομμένο ή ένα ωραίο λακωνικό σύγλινο. Αντί κανέλας και γαρύφαλου, που δεν συμπαθώ ιδιαίτερα στις αλμυρές συνταγές, σβήνω τη γέμιση με μπράντι ή με γλυκό σαμιώτικο κρασί. Όσο ψήνεται στο φούρνο, φτιάχνω μια κολοκυθόσουπα με την σάρκα της (μαζί με μερικά καρότα και ένα μεγάλο κρεμμύδι). Η ώρα που έρχεται στο τραπέζι προκαλεί μικρά επιφωνήματα εντυπωσιασμού. Το καπάκι της ανοίγει και οι εκπλήξεις δεν τελειώνουν. Το ιδανικό σερβίρισμα θέλει την κολοκύθα χλιαρή, και με κάθε κουταλιά, εκτός από την μυρωδάτη γέμιση, να παίρνουμε και λίγο από την λιωμένη πορτοκαλί ψίχα. Μια χορτοφαγική παραλλαγή που είχε επιτυχία ήταν η αντικατάσταση του κιμά με ρεβίθια, χωρίς σύγλινο, με ψιλοκομμένο σέλερι και κίτρινο κάρι. Νένα Δημητρίου

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT