Signora Trattoria, Θεσσαλονίκη: Μικρή Ιταλία στο κέντρο της πόλης

Signora Trattoria, Θεσσαλονίκη: Μικρή Ιταλία στο κέντρο της πόλης

Νόστιμες μακαρονάδες με πάστα από το Gragnano και πίτσες ξεροψημένες και μαστιχωτές στην τρατορία της οδού Παλαιών Πατρών Γερμανού

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μικρή πόλη Gragnano βρίσκεται σε ένα οροπέδιο με υπέροχη θέα στον κόλπο της Νάπολης, σε υψόμετρο που φτάνει τα 600 μέτρα, κοντά στο Monti Lattari, όπου το νερό είναι λιγότερο ασβεστούχο και το ήπιο κλίμα συνεισφέρει στο essicazione natural, όπως λένε οι Ιταλοί για το σωστό στέγνωμα των ζυμαρικών με σταδιακό και φυσικό τρόπο. Αυτή η αργή διαδικασία προστατεύει τις πρωτεΐνες και τις θρεπτικές ιδιότητες του σιταριού, οι οποίες με τη σειρά τους δίνουν στα μαγειρεμένα ζυμαρικά καλύτερη γεύση και μεγαλύτερη ικανότητα διατήρησης της υφής τους. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, στη Signora Trattoria, το ιταλικό εστιατόριο που κλείνει περίπου έναν χρόνο λειτουργίας στο τετράγωνο πίσω από την Αγία Σοφία, τα πιάτα με τα ζυμαρικά φτιάχνονται με την ξακουστή pasta di Gragnano IGP, που θεωρείται η κορυφαία πάστα στον κόσμο.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT