Εργαστήριο «Δήμητρα Γουναρίδη»: Οι σπουδαίοι τεχνίτες του φύλλου

Εργαστήριο «Δήμητρα Γουναρίδη»: Οι σπουδαίοι τεχνίτες του φύλλου

Φυλλαδόροι για πάνω από 70 χρόνια, η οικογένεια Γουναρίδη είναι εξπέρ στην παρασκευή του φύλλου ματσόβεργας και ειδήμονες στις πίτες. Δεν είναι τυχαίο που φέτος τιμήθηκαν στα 15α Βραβεία Ποιότητας του Γαστρονόμου με το βραβείο παραγωγής φύλλου και πίτας.

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αξιοποιώντας τις παραδοσιακές, οικογενειακές συνταγές που έφερε η οικογένεια από τη Μικρά Ασία, το εργαστήριο φύλλου και πίτας «Δήμητρα Γουναρίδη» έχει καταφέρει να γίνει σημείο αναφοράς στη Νέα Ιωνία, διατηρώντας δεκαετίες τώρα σταθερή πελατεία και επιμένοντας στη χρήση ποιοτικών πρώτων υλών. Ειδικά τις ξεροψημένες, τραγανές τηγανητές πίτες τους τις ξεχωρίζουμε με κλειστά μάτια, ύστερα από τις δεκάδες φορές που τις έχουμε δοκιμάσει ακόμα και σε τυφλές γευστικές δοκιμές.

Το περίτεχνο φύλλο ματσόβεργας που βγαίνει καθημερινά διάφανο και φίνο σαν μεταξωτό σεντόνι, όπως επίσης και τις ζύμες κουρού, κανταϊφιού και πίτσας και τα φύλλα σφολιάτας, με αληθινό αγελαδινό βούτυρο Βρετάνης, τα χρησιμοποιούν και τα προτείνουν ένθερμα πολλοί διακεκριμένοι σεφ, ανάμεσα στους οποίους και η δική μας Νένα Ισμυρνόγλου.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT