Θα γίνει το τρίγωνο Πανοράματος προϊόν ΠΓΕ;

Θα γίνει το τρίγωνο Πανοράματος προϊόν ΠΓΕ;

Το διάσημο, παραδοσιακό γλυκό της Θεσσαλονίκης διεκδικεί την πιστοποίησή του ως Προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) στην ΕΕ

30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Τρίγωνο Πανοράματος (ή Τρίγωνο Θεσσαλονίκης) είναι κλασικό σιροπιαστό γλυκό που πρωτοδημιουργήθηκε το 1960 από τον Ελενίδη, ο οποίος όμως ποτέ δεν κατοχύρωσε τη συνταγή. Σήμερα, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της αυθεντικής γαστρονομίας της Θεσσαλονίκης, με τη φήμη του να ξεπερνά τα σύνορα της πόλης αλλά και της χώρας με δημοσιεύματα σε διεθνή ΜΜΕ.

Tον Φεβρουάριο του 2022 η διάσημη Ελληνοαμερικανίδα σεφ Νταϊάν Κοχύλας, σε συνέντευξη στην Guardian μιλώντας για τη Θεσσαλονίκη την είχε αποκαλέσει «γλυκειά μητέρα» και η συντάκτης του άρθρου, Ελίζ Μόρτον, συμπλήρωσε: «με ένα τρίγωνο Πανοράματος στο χέρι, είναι εύκολο να καταλάβεις γιατί».

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT