Οι καλύτερες κατσαρόλες της Αθήνας

Φαγητό της θαλπωρής, καταπραϋντικό, μαλακό και νόστιμο. Σε αυτά τα 9 μαγαζιά της πόλης τρώμε τα πιο ωραία σπιτικά μαγειρευτά

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πόσες φορές θέλουμε κάτι σπιτικό, νόστιμο, μαγειρευτό και δεν έχουμε τα υλικά στο ψυγείο μας ή δεν έχουμε τον χρόνο να τα μαγειρέψουμε. Ευτυχώς, όμως, για εμάς, κάποιοι άλλοι μαγειρεύουν αυτά ακριβώς που νοσταλγούμε. Σαν αυτά που έχουμε δοκιμάσει και σας προτείνουμε…

Ολύμπιον: Για λαχανοντολμάδες και γιουβαρλάκια

Ως υποκατάστατο οικογενειακού τραπεζιού λειτουργεί το Ολύμπιον για περίοικους και εργαζόμενους στην περιοχή. Το μαγειρείο λειτουργεί καθημερινά εκτός Κυριακής, σερί από το 2001, όπου πήρε τη θέση ενός συνεργείου αυτοκινήτων. Ανοίγει πρωί πρωί, γύρω στις 7 για να σερβίρει και καφέ, πιο μετά προς τις 12 αρχίζουν τα ουζάκια με κανένα ψιλό μεζέ, κυρίως όμως το Ολύμπιον είναι ένα φαγάδικο που χορταίνει τον κοσμάκη, λαϊκά κι απλά. Από τις κατσαρόλες τους βγαίνουν από λαχανοντολμάδες και κοτόσουπες, μέχρι λαχανόρυζο, γιουβαρλάκια, μοσχαράκι λεμονάτο και μελιτζάνες με ρεβύθια και λίγο πετιμέζι, που είναι και από τα πιο ευπώλητα. Ν.Μ.

Αναπαύσεως 9, Μετς, Τ/210-92.44.388

Pharaoh: Για μαγειρευτά πάνω στα ξύλα

Καινούργια εφεύρεση το wine μαγειρείο των Εξαρχείων που λειτουργεί εδώ και λιγότερο από έναν μήνα, αλλά έχει γίνει γνωστό πριν καν ανοίξει τις πόρτες και την κουρτίνα του. Πίσω από αυτή τη θεατράλε κουρτίνα που παραμερίζεις για να περάσεις στον υπέροχο χώρο, βρίσκεται μια ωραία στιβαρή, ανοξείδωτη μπάρα και μια ανοιχτή κουζίνα. Εκεί, ο σεφ Μανώλης Παπουτσάκης βάζει τα κατσαρολικά του επάνω στη φωτιά των ξύλων και σιγομαγειρεύει στη στόφα από λαχανοντολμάδες και κάστανα στιφάδο, μέχρι κουνουπίδι με ξινόχοντρο, πετεινό κρασάτο, σουπιές με χόρτα, αχνιστά βραστόψαρα, ή ό,τι τέλος πάντων σκαρφιστεί κάθε πρωί που σχεδιάζει το μενού της ημέρας, αναλόγως και με το τι έχει να του δώσει η κάθε εποχή. Το τέλειο είναι πως τα φαγιά του έχουν το άρωμα του ξύλου και συνδυάζονται με κρασιά από όλο τον κόσμο. Ν.Μ.

Σολωμού 54, Εξάρχεια, Τ/210-38.08.412

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT