Ποιες τροφές συμβάλλουν στη μακροζωία; Τα αποτελέσματα έρευνας 36 ετών

Ποιες τροφές συμβάλλουν στη μακροζωία; Τα αποτελέσματα έρευνας 36 ετών

Μακροχρόνια μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα εξετάζει τι πρέπει να τρώμε για να ζήσουμε περισσότερο

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία νέα μελέτη που συνδέει τη μείωση του κινδύνου πρόωρου θανάτου με τις διατροφικές συνήθειες δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό JAMA. Η μελέτη επισημαίνει πως μπορούμε να μειώσουμε τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία κατά σχεδόν 20%, απλώς τρώγοντας περισσότερα τρόφιμα από τις τέσσερις διατροφικές ομάδες που έχουμε επιλέξει.

Δημητριακά, φρούτα/λαχανικά, ξηροί καρποί και όσπρια

Ειδικότερα οι άνθρωποι που ακολούθησαν πιο προσεκτικά οποιοδήποτε από τα πρότυπα υγιεινής διατροφής – τα οποία εστιάζουν στην κατανάλωση περισσότερων δημητριακών, φρούτων, λαχανικών, ξηρών καρπών και οσπρίων – είχαν ουσιαστικά λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρκίνο, καρδιαγγειακές παθήσεις και αναπνευστικές και νευροεκφυλιστικές ασθένειες.

Τα αποτελέσματα της μελέτης, που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα στο περιοδικό JAMA Internal Medicine, δείχνουν ότι «υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι για να τρώμε καλά και να αντλούμε τα συνακόλουθα οφέλη για την υγεία», σύμφωνα με τον Δρα Ντέιβιντ Κατς, ειδικό στον τρόπο ζωής – ο οποίος δε συμμετείχε στην έρευνα.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT