Ελαφριά γεύματα: 36 light γλυκές και αλμυρές συνταγές

Ελαφριά γεύματα: 36 light γλυκές και αλμυρές συνταγές

Με αυτές τις 36 συνταγές και συμβουλές θα πετύχουμε σωστή διατροφή, αποτοξίνωση και δίαιτα χωρίς να νιώσουμε ότι στερούμαστε τη γεύση!

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καιρός για υγιεινή διατροφή, αποτοξίνωση και δίαιτα. Σύμμαχοί μας τα ελαφριά μαγειρέματα με λευκά κρέατα, ψάρια και θαλασσινά αντί του κόκκινου κρέατος.

6 συμβουλές για πετυχημένα ελαφριά μαγειρέματα

Ελαιόλαδο αντί για βούτυρο

Χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο και όχι βούτυρο. Όχι μόνο γιατί στη χώρα μας έχουμε μεγάλη παράδοση στην ελαιουργία και πολλά αξιόλογα ελαιόλαδα, αλλά και γιατί είναι πολύ πιο υγιεινό από το βούτυρο. Προσοχή, όμως! Είναι πιο υγιεινό, αλλά όχι πιο ελαφρύ. Και τα δύο έχουν τις ίδιες θερμίδες, απλώς το είδος των λιπαρών τους διαφέρει. Στο μεν βούτυρο, τα λιπαρά είναι κορεσμένα και άρα βλαβερά για την καρδιά, στο δε ελαιόλαδο είναι ως επί το πλείστον μονοακόρεστα, που είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για τον οργανισμό. Για να είναι νόστιμο ένα φαγητό, δεν χρειάζεται να το «πνίξουμε» στο λάδι. 2½ κουταλιές ανά γεύμα είναι ικανοποιητική ποσότητα για έναν υγιή οργανισμό. Αν ακολουθούμε πιο αυστηρή δίαιτα, μπορούμε να δοκιμάσουμε να το μειώσουμε στη 1 κουταλιά. Καλό είναι να το προσθέσουμε στο φαγητό στο τέλος, ωμό, ή λίγο στην αρχή και το υπόλοιπο στο τέλος.

Προτιμάμε προϊόντα ολικής άλεσης

Τα προϊόντα ολικής άλεσης δεν έχουν λιγότερες θερμίδες από τα αντίστοιχα «λευκά» τρόφιμα, όμως είναι πιο ωφέλιμα, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες. Επιπλέον, μας χορταίνουν καλύτερα και για περισσότερη ώρα. Ωστόσο, πολλά από αυτά τα προϊόντα, όπως για παράδειγμα το συσκευασμένο ψωμί του τοστ, περιέχουν λίπη και ζάχαρη. Καλό είναι, λοιπόν, προτού αγοράσουμε οτιδήποτε, να διαβάζουμε προσεκτικά τις ετικέτες. Επίσης, το ψωμί ολικής άλεσης που βρίσκουμε στο σούπερ μάρκετ αλλά και στο φούρνο της γειτονιάς δεν είναι πάντα από 100% αλεύρι ολικής. Για να είμαστε σίγουροι, διαβάζουμε την ετικέτα ή ρωτάμε τον φούρναρη.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT