Όλοι οι τρόποι να μαγειρέψουμε τον κιμά και 15 μοναδικές συνταγές

Όλοι οι τρόποι να μαγειρέψουμε τον κιμά και 15 μοναδικές συνταγές

Πώς μαγειρεύουμε μοσχαρίσιο, χοιρινό, αρνίσιο κιμά κοτόπουλου και στρουθοκάμηλου. Χρήσιμες συμβουλές για σωστό μαγείρεμα και 15 υπέροχες συνταγές για να τον απολαύσετε

35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποια είδη κιμά κάνουν για κατσαρόλα

Αν στην παρασκευή μπιφτεκιών και συναφών κρεοσκευασμάτων προτείνεται – επιβάλλεται» λένε ορισμένοι σεφ – να είναι λιπαρός ο κιμάς, για να μη στεγνώσουν τα μπιφτέκια κατά το ψήσιμό τους στη σχάρα ή στο γκριλ, στον μαγειρευτό κιμά, δεδομένου ότι όλο το λίπος που περιέχει μένει στην κατσαρόλα, είναι προτιμότερο να επιλέγουμε κομμάτια μετρίως λιπαρά ή να κάνουμε αναμείξεις, ώστε να πετύχουμε καλή αναλογία ψαχνού και λίπους. Λιποπεριεκτικότητα γύρω στο 20% είναι αναγκαία, προτείνουν οι σεφ, για να μείνει ζουμερός ο κιμάς. Αλλά ακόμα κι αν επιλέξουμε πιο άπαχα κομμάτια, μπορούμε να επιτύχουμε περίπου το ίδιο «γυαλιστερό» και νόστιμο αποτέλεσμα, ενσωματώνοντας στο τέλος του μαγειρέματος λίγο ωμό ελαιόλαδο.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT