Όλα ξεκίνησαν από τον οικογενειακό φούρνο στην Κατερίνη. Οι παιδικές αναμνήσεις του Νίκου Χανδόλια έχουν την πρωταρχική μυρωδιά του ψωμιού, εικόνες από ζυμώματα αλλά και «επιδρομές» με φίλους μετά από ξενύχτια στον φούρνο για να κατευνάσουν τα στομάχια τους. «Το καλωσόρισμα του πατέρα μου, με γεμιστά κρουασάν και φρεσκοψημένες τυρόπιτες είναι μια ανάμνηση που θα κρατάω για πάντα» λέει. Εκεί τον έβλεπε και εκείνον να ξενυχτά αμέτρητες φορές για να ζυμώσει και να φουρνίσει τα αρτοπαρασκευάσματα της επόμενης μέρας. Από αυτόν ήταν που διδάχτηκε ποιότητες όπως μεθοδικότητα, αφοσίωση, επιμονή και αρκετή υπομονή. Και αν σκρολάρεις αρκετά πίσω στο εντυπωσιακό Instagram του Νίκου, η πρώτη πρώτη φωτογραφία που θα δεις ότι έχει ανεβάσει δεν είναι κάποιο φανταχτερό ψωμί αλλά μια παλιά εικόνα του μπαμπά του, να κρατάει χαμογελαστός ένα ταψί γεμάτο ζεστά τσουρέκια.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.