Ο Νίκος Χανδόλιας είναι καλλιτέχνης και καμβάς του είναι το ψωμί

Ο Νίκος Χανδόλιας είναι καλλιτέχνης και καμβάς του είναι το ψωμί

Τι είναι η καλλιτεχνική αρτοποιία; Ρίξτε μια ματιά στον κόσμο του @frommydadsbakery που, χρησιμοποιώντας προζύμι και φυσικά υλικά, φτιάχνει συναρπαστικά πολύχρωμα ψωμιά

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όλα ξεκίνησαν από τον οικογενειακό φούρνο στην Κατερίνη. Οι παιδικές αναμνήσεις του Νίκου Χανδόλια έχουν την πρωταρχική μυρωδιά του ψωμιού, εικόνες από ζυμώματα αλλά και «επιδρομές» με φίλους μετά από ξενύχτια στον φούρνο για να κατευνάσουν τα στομάχια τους. «Το καλωσόρισμα του πατέρα μου, με γεμιστά κρουασάν και φρεσκοψημένες τυρόπιτες είναι μια ανάμνηση που θα κρατάω για πάντα» λέει. Εκεί τον έβλεπε και εκείνον να ξενυχτά αμέτρητες φορές για να ζυμώσει και να φουρνίσει τα αρτοπαρασκευάσματα της επόμενης μέρας. Από αυτόν ήταν που διδάχτηκε ποιότητες όπως μεθοδικότητα, αφοσίωση, επιμονή και αρκετή υπομονή. Και αν σκρολάρεις αρκετά πίσω στο εντυπωσιακό Instagram του Νίκου, η πρώτη πρώτη φωτογραφία που θα δεις ότι έχει ανεβάσει δεν είναι κάποιο φανταχτερό ψωμί αλλά μια παλιά εικόνα του μπαμπά του, να κρατάει χαμογελαστός ένα ταψί γεμάτο ζεστά τσουρέκια.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT