Botargo: Εδώ το φαγητό εμπνέεται από το Βυζάντιο και τις μοναστηριακές κουζίνες

Botargo: Εδώ το φαγητό εμπνέεται από το Βυζάντιο και τις μοναστηριακές κουζίνες

Στο εστιατόριο του ολοκαίνουργιου πεντάστερου ξενοδοχείου MonAsty, στη Θεσσαλονίκη, δοκιμάσαμε τη γήινη και ταυτόχρονα δημιουργική κουζίνα του Γιώργου Στυλιανουδάκη και καταγράψαμε τις πρώτες εντυπώσεις.

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μια γαστρονομική μείξη ελληνικών αστικών και μοναστηριακών συνταγών με σύγχρονες πινελιές, που μεταφράζονται σε high-end comfort πιάτα με επιλεγμένα φρέσκα τοπικά προϊόντα από τις Μονές του Αγίου Όρους και τις θάλασσες του Βορείου Αιγαίου». Έτσι περιγράφουν οι εμπνευστές του το φαγητό που σερβίρουν στο ισόγειο εστιατόριο του ολοκαίνουριου city hotel MonAsty, Autograph Collection στο κέντρο της πόλης, διευκρινίζοντας μάλιστα πως και το όνομα MonAsty είναι μια σύνθεση των λέξεων monastery (μοναστήρι) και άστη (πόλη).

Αντλώντας στοιχεία και επιρροές από το Βυζάντιο, ο σεφ Γιώργος Στυλιανουδάκης έχει καταρτίσει ένα μενού που εκτελεί ο resident σεφ Κωνσταντίνος Μποβιάτσης, και καταφέρνει να κεντρίζει το ενδιαφέρον από την πρώτη ανάγνωση, μέχρι και την τελευταία μπουκιά. Το εστιατόριο είναι πραγματικά πανέμορφο, σε γλυκές αποχρώσεις του καφέ, με ανάγλυφες λεπτομέρειες, ξύλο, δέρμα και μωσαϊκά, παραπέμποντας σε στυλ αρ ντεκό. Τoν αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του ξενοδοχείου ανέλαβαν οι D2C2 Architects & engineers και οι Del Blu Architetti, και για τη διακόσμηση επιστρατεύτηκαν οι D2C2 Αrchitects & engineers μαζί με τους Not A Number Architects. Αυτό που πέτυχαν είναι ένας χώρος ζεστός και ταυτόχρονα σικ και πολυτελής.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT