Ο τροπικός αυτός καρπός, έχει μεγάλη θρεπτική αξία, πρωτεΐνες στο φουλ, βιταμίνες λιποδιαλυτές, ακόρεστα λιπαρά συστατικά που μοιάζουν με του ελαιολάδου, χωρίς να περιέχει σχεδόν καθόλου υδατάνθρακες. Οι κύριες χώρες παραγωγής, είναι η Λατινική και η Κεντρική Αμερική, η Καλιφόρνια, η Ισπανία, η Αυστραλία και η Νότια Αφρική. Στην Ελλάδα πρωτοκαλλιεργήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’60, στην Κρήτη. Εγκλιματίστηκε ταχύτατα και βρήκε στα βόρεια Χανιά και στο δυτικό Ρέθυμνο καινούργια πατρίδα. Το κλίμα της Μεγαλονήσου τού πάει πολύ, αφού το κρητικό αβοκάντο συναγωνίζεται γευστικά τα παραγόμενα στις παραδοσιακές περιοχές.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.