Ρύζι: Γιατί είναι σημαντική τροφή και πώς το μαγειρεύουμε

Ρύζι: Γιατί είναι σημαντική τροφή και πώς το μαγειρεύουμε

Το ρύζι ταιριάζει με ψάρι, κρέας, κοτόπουλο και όσπρια, τι άλλο ξέρουμε για ένα από τα πιο κοινά συνοδευτικά στο τραπέζι μας

30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ρύζι ανήκει στην ομάδα των δημητριακών τα οποία αποτελούν τη βάση της διατροφής μας. Μαζί με το ψωμί και τα ζυμαρικά βρίσκεται στη βάση της πυραμίδας της μεσογειακής διατροφής. Τα τελευταία χρόνια έχουν προστεθεί και τα «δημητριακά του πρωινού». Οι ειδικοί συνιστούν να καταναλώνουμε καθημερινά 6 – 11 μερίδες από αυτά (1 μερίδα αντιστοιχεί σε 1 φέτα ψωμί ή 1/2 κούπα βρασμένο ρύζι, ζυμαρικά και δημητριακά). Περιέχει σε ποσοστό περίπου 90% απλούς και σύνθετους υδατάνθρακες. Μπορεί δηλαδή να υποστηρίξει εξαιρετικά την ανάγκη σε υδατάνθρακες που έχει το διαιτολόγιο ενός ατόμου που ακολουθεί πρόγραμμα διατροφής.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT