Κinjo: Γιαπωνέζικο fusion με ελληνικό μεράκι

Κinjo: Γιαπωνέζικο fusion με ελληνικό μεράκι

Κάνει και τα δυτικότροπά του, αλλά ο σεφ του μικρού, σχετικά, εστιατορίου των Βριλησσίων Νίκος Πολιτάκος, έχει την εσωτερική του πυξίδα στραμμένη προς την Ιαπωνία.

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορείς να μπεις κι από την πλατεία Αναλήψεως, μπορείς να μπεις κι από την οδό Κονίτσης (εκεί σε βγάζει το google maps). Στη δεύτερη περίπτωση η πόρτα ανοίγει αυτόματα και ξαφνικά βλέπεις τα πρώτα τραπέζια στο διάδρομο ενός κτίσματος που στεγάζει μαγαζιά − πάνω, αν δεν κάνω λάθος, έχει γραφεία. Τρως και εκεί στον διάδρομο, αν δεν σε πειράζει το (κάποιο) πήγαινε–έλα, μέσα όμως, τα δύο δωμάτια με τα λιτά, μοντέρνα έπιπλα και τα γεωμετρικά φωτιστικά που μοιάζουν με οριγκάμι, είναι πιο ωραία. Ζωντανά και χαλαρωτικά μαζί. Μικρό είναι, σχετικά, το Kinjo, που στα ιαπωνικά σημαίνει «γειτονιά», αλλά για τα τετραγωνικά του έχει απλωσιά, καθένας έχει τον χώρο του. Όση ώρα καθόμαστε, οι πάγκοι και τα τραπέζια αδειάζουν και ξαναγεμίζουν, κι ας είναι μεσοβδόμαδα. Στα τέσσερα χρόνια που λειτουργεί, έχει πια τους πιστούς του. Έρχονται μέχρι τα Βριλήσσια από διάφορα σημεία της Αθήνας. Ο Νίκος Πολιτάκος κάνει καλή δουλειά.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT