- 10′ προετοιμασία
- 1 ώρα και 10′ ψήσιμο
- Σύνολο: 1 ώρα και 20′
Υλικά
Μερίδες: για 1 φόρμα των 2 λίτρων
- 500 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 120 γρ. νούμπουλο Κέρκυρας (σε παντοπωλεία) ή χοιρινό ζαμπόν, σε κυβάκια
- τα φύλλα από 1 μάτσο δυόσμο
- 2 κουτ. σούπας τραχανάς, τριμμένος στο μούλτι σε σκόνη
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη γραβιέρα
- 150 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης
- 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ, διαλυμένο σε 2 κουτ. σούπας κρύο νερό
- 6 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γρ. ανεβατό ή νιβατό (αλοιφώδες τυρί της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας: σε ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε παντοπωλεία)
- 100 γρ. γαλοτύρι (σε σούπερ μάρκετ)
- 50 ml ελαιόλαδο
- ελάχιστο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο