Σουφλέ με ανεβατό, γαλοτύρι και μπόλικο δυόσμο

Σουφλέ με ανεβατό, γαλοτύρι και μπόλικο δυόσμο

Ένα σουφλέ με άρωμα ελληνικό από τη Νένα Ισμυρνόγλου. Το νούμπουλο Κέρκυρας και το αλοιφώδες ανεβατό της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας χαρίζουν εξαιρετική νοστιμιά.

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
  • 10′ προετοιμασία
  • 1 ώρα και 10′ ψήσιμο
  • Σύνολο: 1 ώρα και 20′

Υλικά

Μερίδες: για 1 φόρμα των 2 λίτρων

  •  500 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  •  1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος
  •  1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  120 γρ. νούμπουλο Κέρκυρας (σε παντοπωλεία) ή χοιρινό ζαμπόν, σε κυβάκια
  •  τα φύλλα από 1 μάτσο δυόσμο
  •  2 κουτ. σούπας τραχανάς, τριμμένος στο μούλτι σε σκόνη
  •  1/2 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη γραβιέρα
  •  150 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης
  •  1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ, διαλυμένο σε 2 κουτ. σούπας κρύο νερό
  •  6 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  •  150 γρ. ανεβατό ή νιβατό (αλοιφώδες τυρί της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας: σε ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε παντοπωλεία)
  •  100 γρ. γαλοτύρι (σε σούπερ μάρκετ)
  •  50 ml ελαιόλαδο
  •  ελάχιστο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT