Γιατί στο όνομα του Noma γεννιούνται τόσοι προβληματισμοί;

Γιατί στο όνομα του Noma γεννιούνται τόσοι προβληματισμοί;

Το επερχόμενο κλείσιμο του επιδραστικού εστιατορίου είναι ένα θέμα που απασχόλησε ποικιλοτρόπως. Προκάλεσε αντιδράσεις κι έθεσε ερωτήματα. Είπαμε να το δούμε από διάφορες πλευρές.

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ούτε να κλείσει το Noma δεν μπορεί», μου λέει γελώντας ο σεφ Δημήτρης Δημητριάδης από την άλλη άκρη του τηλεφώνου, όταν τον ρωτάω τι σκέψεις του προκαλεί η είδηση για τo επερχόμενο κλείσιμο του φημισμένου δανέζικου εστιατορίου, που κατέκτησε πολλές κορυφές. Η δήλωση του σεφ René Redzepi ότι στα τέλη του 2024 θα μετασχηματιστεί σε ένα δοκιμαστικό εργαστήριο αφιερωμένο στην καινοτομία και στην ανάπτυξη νέων γεύσεων έκανε τον γύρο του πλανήτη, σχολιάστηκε και πυροδότησε συζητήσεις. Για ζητήματα που αφορούν το fine dining και την πορεία του στον χρόνο. Για την «δομή», τον τρόπο λειτουργίας του και τη θέση του στο σύγχρονο οικονομικο-κοινωνικό περιβάλλον. Για τον τρόπο που προβάλλεται. Για την εκζήτηση και την απλότητα. Διάφορα «ναι μεν αλλά» της γαστρονομίας, ζητήματα που τίθενται κατά καιρούς, ξεμύτισαν όλα μαζί.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT