Ιαπωνική σούπα shoyu ramen με κινέζικο λάχανο

Ιαπωνική σούπα shoyu ramen με κινέζικο λάχανο

Η διάσημη ιαπωνική σούπα, με ζωμό από σάλτσα σόγιας (shoyu) και κινέζικο λάχανο, γίνεται πλέον και στο σπίτι με αυτή τη νόστιμη συνταγή του Χριστόφορου Πέσκια

23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με σωστό προγραμματισμό και ακολουθώντας τα στάδια της συνταγής, θα ετοιμάσουμε την ιαπωνική σούπα σχετικά εύκολα. Πρώτα όμως θα κάνουμε μια βόλτα σε έθνικ καταστήματα τροφίμων, για να προμηθευτούμε τις απαραίτητες εξωτικές πρώτες ύλες.

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τον ζωμό (dashi)

  •  50 γρ. αποξηραμένα φύκια κόμπου (kombu)*
  •  120 ml σάλτσα σόγιας
  •  30 ml σάκε (ιαπωνικό αλκοολoύχο ποτό με βάση το ρύζι)*
  •  15 ml μίριν (ιαπωνικό αλκοολoύχο γλυκό ποτό με βάση το ρύζι)*

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT