Το φακόρυζο των Βεδουίνων (Ρουζ μπα αντάς)

Το φακόρυζο των Βεδουίνων (Ρουζ μπα αντάς)

Το φακόρυζο των βεδουίνων λέγεται ρουζ μπα αντάς και είναι η λιτή εκδοχή του αιγυπτιακού εθνικού πιάτου, του κόσαρι που επιπλέον έχει όσπρια και τηγανητά κρεμμύδια

18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Μερίδες: 10

  •  1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  1.800 ml νερό
  •  1 κιλό αιγυπτιακό ρύζι ή ρύζι φάνσυ
  •  400 γρ. κόκκινες φακές
  •  περίπου 200 ml σπορέλαιο ή ελαιόλαδο
  •  αλάτι

Για τη σαλάτα

  •  1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  2 ντομάτες, κομμένες σε κυβάκια
  •  1 μεγάλο αγγούρι, κομμένο σε μικρούς κύβους
  •  1 μάτσο ρόκα, ψιλοκομμένη
  •  σπορέλαιο ή ελαιόλαδο
  •  αλάτι

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT