Seeds: Σ’ αυτό το γκουρμέ εστιατόριο βγαίνουν και σερβίρουν οι σεφ!

Seeds: Σ’ αυτό το γκουρμέ εστιατόριο βγαίνουν και σερβίρουν οι σεφ!

Το νέο δημιουργικό εστιατόριο σε σενάριο και σκηνοθεσία Δήμου Σαμουράκη είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα προσθήκη στην εστιατορική σκηνή της πόλης

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σεφ-ιδιοκτήτες παλιότερα δεν είχαμε πολλούς. Πληθαίνουν, όμως, οι μάγειρες που αποφασίζουν να συνδυάσουν δημιουργικότητα και επιχειρείν και να έχουν την τελευταία λέξη εντός κι εκτός κουζίνας. «Έχει τις δυσκολίες και τις προκλήσεις της μια τέτοια κίνηση, αλλά δίνει μια άλλη ελευθερία κινήσεων. Μπορείς να ρυθμίσεις τα πάντα», μου λέει ο Δήμος Σαμουράκης.

Για πρώτη φορά τον συνάντησα, πάνε χρόνια, στο Rock & Βalls, όπου συνυπέγραφε με τον Χρόνη Δαμαλά ένα χαλαρό, διπλής κατεύθυνσης κόνσεπτ. Μετά τον ξαναπέτυχα στο 2 Μαζί. Ξεχώρισε με τη δουλειά του στη γαστροπάμπ 7 Food Sins, ενώ τα τελευταία χρόνια συνεργάστηκε με το La Maison και το I Fratti στη Σαντορίνη.

Ενδιάμεσα στα παραπάνω έκανε stages σε μισελενάτα εστιατόρια σε Ευρώπη και Αμερική (Gastrologic στη Στοκχόλμη, Αlchemist στην Κοπεγχάγη, Lasarte και Rocca Moo στη Βαρκελώνη, Aan de Poel στο Άμστερνταμ, Μarkus Wareing στο Λονδίνο, Aska στο Μπρούκλιν). Και κάποια στιγμή αποφάσισε να στήσει ένα δικό του εστιατόριο μαζί με τον φίλο του Αλέξανδρο Μπελλώνια, που προέρχεται από τον χώρο της φιλοξενίας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT