Γλυκές κολοκυθόπιτες (μικρασιατικός ταμπουράς)

Γλυκές κολοκυθόπιτες (μικρασιατικός ταμπουράς)

Εκτός από έγχορδο μουσικό όργανο, ταμπουρά λέμε και την κίτρινη ή κόκκινη κολοκύθα, ενώ το ίδιο όνομα χρησιμοποιούμε και για τις πίτες που φτιάχνονται με κολοκύθα

27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαδικασία

  1. Για τον γλυκό ταμπουρά ξεκινάμε και βάζουμε την τριμμένη κολοκύθα σε ένα στραγγιστήρι, την ανακατεύουμε με λίγο αλάτι και την αφήνουμε να βγάλει τα υγρά της, για περίπου 1 ώρα.
  2. Τη στύβουμε καλά με τα χέρια μας και τη μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά.
  4. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 κομμάτια και ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε λωρίδα μήκους περίπου 40 εκ. και πλάτους περίπου 10 εκ.
    Απλώνουμε κατά μήκος κάθε λωρίδας λίγη από τη γέμιση και την τυλίγουμε σε ρολό.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT